Правна сигурност за стартиращия бизнес

Практични съвети на разбираем език

Най-важното от закона и практиката за стартирането, управлението и защитата на една фирма.

Екипът на Advokatami.bg успя в рамките на 5 години да помогне на хиляди предприемачи да стартират успешно своя бизнес. Тази книга е обобщение на цялата практика и натрупан опит на компанията.

Виж извадки от книгата
Поръчай

Споделяме огромния си опит. Само през 2020 г. помогнахме на повече от 1000 клиенти да стартират сигурно и спокойно своя нов бизнес.

За автора

Никола Пенчев е адвокат, специализиращ в правните проблеми на бизнеса и информационните технологии. Той е част от Advokatami.bg от 2014 и отговаря за всичко, свързано с обслужването на нашите клиенти. Компанията съчетава неговите основни интереси – правото и информационните технологии и е начин за него да покаже, че правото не е “rocket science”, т.е. нещо сложно и тежко, разбираемо само от юристи. То може да бъде лесно, достъпно и дори приятно.

За книгата

Адвокат Никола Пенчев разказва в детайли всички правни стъпки, които трябва да бъдат преминати от един предприемач, за да стартира, управлява и защити своя бизнес. В тези три направления са обособени основните части на книгата. Използвани са реални примери от богатата практика на Advokatami.bg с фирми от всяка една сфера на бизнеса.

 • Какво трябва да знаеш преди да регистрираш своя фирма?
 • Колко струва, колко време отнема и каква е процедурата?

 • Как се назначават служители?

 • Как се движат отношенията с партньори, инвеститори и институции?

 • Какви данъци дължи фирмата?

 • Какво означава потребителски права, нелоялна конкуренция и защита на личните данни?

 • Как да регистрираш марка или патент?

 • Как да развиваш своя бизнес онлайн или извън граница?

Виж пълно съдържание

Извадки от книгата

Книгата е налична за всички твои устройства в следните формати:

 • EPUB

 • MOBI

 • PDF

Правна сигурност за стартиращия бизнес

Най-важното от закона и практиката за стартирането, управлението и защитата на една фирма.

Поръчай

Отзиви

Алиса Терзиева

“Аз нямам никакъв опит с право и първоначално си мислех, че книгата ще бъде трудна за четене. Още с първите страници обаче тези притеснения изчезнаха. Много полезно четиво. За мен особено полезни бяха главите, посветени на регистрация на фирма и тези за счетоводство и административни проблеми пред фирмите.”

Александър Киричев

“Книгата е написана на разбираем език и се чете бързо. В действителност съдържа много полезни съвети за стартиране на бизнес. Смятам, че напълно си заслужава цената. Харесва ми, че се различава от типичните наръчници и на едно място събира информация, която аз поне не съм срещал другаде.”

Веселка Великова

“Книгата на Advokatami.bg е една от най-полезните, които съм чела за бизнес. Бих я препоръчала на всеки, който иска да започне свое начинание в България. Приятно се изненадах от детайлите, на които авторът е обърнал внимание.”