Декларация за съответствие на продукт със стандарти за качество

deklaracia-za-saotvetstvie
Цена: 3.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 3 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Декларация за съответствие е документ, който се издава от производителя при пускане на нов продукт на пазара. Той представлява свидетелство, че даденият продукт отговаря на нормативните изисквания за качество. Става въпрос както за националното законодателство, така и за европейските актове, основно директиви. Може да бъде издадена и декларация за съответствие от доставчика, ако той е лицето, което пуска продукта на пазара. Декларацията е приложима за най-разнообразни продукти – храни, строителни материали, техника, детски играчки, дрехи и много други. Документът се изготвя в свободен текст, но има определени реквизити (елементи), които трябва да присъстват задължително.

Използвай Декларация за съответствие, ако:

  • Си производител на продукти, които трябва да отговарят на определени стандарти;
  • Си доставчик на продукт, който ти пускаш на пазара за пръв път.

Важно!

  • Всяка декларация за съответствие трябва да съдържа точно описание на продукта, за който се отнася и нормативните стандарти, на които той отговаря;
  • За някои продукти декларацията се предоставя на контролните органи при поискване, докато за други е предвидено тя винаги да съпътства продукта.

Допълнителна важна информация

Когато за даден продукт са описани изисвания в различни нормативни актове, е достатъчно те да бъдат обединен в една декларация. Съдържанието на всяка конкретна декларация се посочва в съответната директива на ЕС, която урежда изискванията за даден продукт. Ако в директивата е предвидено, че определен продукт трябва задължително да бъде съпътстван от такава декларация, тя трябва да бъде преведена на официалния език на държавата, в която той ще бъде продавам. Така, например, за Франция, декларацията трябва да бъде изготвена на френски, а за България – на български език. Преводът на чужд език трябва да бъде придружен от оригиналния текст, в случая на български.

Още нещо?

Ако ти е необходима декларация за съответствие, може би биха ти били полезни и следните документи:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Над 10 000 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 613 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 443 във Facebook | Виж всички

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачевreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

Advokatami.bg е отразен в медиите: Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа