Декларация за съответствие на продукт със стандарти за качество

deklaracia-za-saotvetstvie
Цена: 3.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 3 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Декларация за съответствие е документ, който се издава от производителя при пускане на нов продукт на пазара. Той представлява свидетелство, че даденият продукт отговаря на нормативните изисквания за качество. Става въпрос както за националното законодателство, така и за европейските актове, основно директиви. Може да бъде издадена и декларация за съответствие от доставчика, ако той е лицето, което пуска продукта на пазара. Декларацията е приложима за най-разнообразни продукти – храни, строителни материали, техника, детски играчки, дрехи и много други. Документът се изготвя в свободен текст, но има определени реквизити (елементи), които трябва да присъстват задължително.

Използвай Декларация за съответствие, ако:

  • Си производител на продукти, които трябва да отговарят на определени стандарти;
  • Си доставчик на продукт, който ти пускаш на пазара за пръв път.

Важно!

  • Всяка декларация за съответствие трябва да съдържа точно описание на продукта, за който се отнася и нормативните стандарти, на които той отговаря;
  • За някои продукти декларацията се предоставя на контролните органи при поискване, докато за други е предвидено тя винаги да съпътства продукта.

Допълнителна важна информация

Когато за даден продукт са описани изисвания в различни нормативни актове, е достатъчно те да бъдат обединен в една декларация. Съдържанието на всяка конкретна декларация се посочва в съответната директива на ЕС, която урежда изискванията за даден продукт. Ако в директивата е предвидено, че определен продукт трябва задължително да бъде съпътстван от такава декларация, тя трябва да бъде преведена на официалния език на държавата, в която той ще бъде продавам. Така, например, за Франция, декларацията трябва да бъде изготвена на френски, а за България – на български език. Преводът на чужд език трябва да бъде придружен от оригиналния текст, в случая на български.

Още нещо?

Ако ти е необходима декларация за съответствие, може би биха ти били полезни и следните документи:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 99 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Намаление до -80%. Черният ни петък продължава коледно до 20.12.18 г.

Виж офертите

Над 8500 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 613 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 443 във Facebook | Виж всичкиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

Advokatami.bg е отразен в медиите: Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа