Молба за отпуск за подготовка за зрелостен или държавен изпит или защита на дипломна работа

Молба за отпуск в хипотезата на чл. 169 ал. 3 от Кодекса на труда.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Този документ все още не е публикуван.Свържи се с наш адвокат и ще го изработим специално за теб.Изпрати запитване

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Въведение

Кодексът на труда дава изключително широка закрила на работниците и служителите във връзка с тяхно обучение в учебно заведение. Едно от тези права е свързано с използването на отпуск за подготовка за зрелостен или държавен изпит или за защита на дипломна работа, дипломен проект или дисертация. Той може да се използва от всеки служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя. За да бъде използването обаче законосъобразно, трябва да се спазят някои по-специфични изисквания на закона.

Използвай Молба за отпуск за подготовка за зрелостен или държавен изпит или защита на дипломна работа, ако:

  • Искаш да получиш съгласие от работодателя за използване на платен годишен отпуск във връзка с подготовка за зрелостен или държавен изпит или за подготовка и защита на дипломна работа, дипломен проект или дисертация.

Важно!

  • За да използва правото си на платен годишен отпуск, служителят следва да получи изрично писмено съгласие от работодателя за това.
  • Размерът на този платен годишен отпуск е установен в чл. 169 ал. 3 от Кодекса на труда и е в размер на 30 дни. Служителят има право да използва този отпуск еднократно.

Още нещо?

Правната сигурност във връзка с правото на отпуск за обучение се покрива и от следващите няколко документа:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Над 10 000 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 613 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 443 във Facebook | Виж всички

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачевreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

Advokatami.bg е отразен в медиите: Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа