Пълномощно за продажба на недвижим имот

Спести си време и пари, когато нямаш възможност да се явиш лично при нотариус за продажбата на твоя имот.
Цена: 7.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 5 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Често в практиката за извършване на определени правни действия се изисква допълнително време, а понякога и средства, с които не всички разполагат. Особено след наследяване, често наследниците са в различни краища на страната и при продажба на общия наследствен имот, всички те трябва да пътуват до мястото, където се намира имотът. Това разбира се не е единствената хипотеза, при която един или няколко собственика не могат лично да се явят за извършване на покупко-продажба на техния имот. В тези случаи пълномощното за продажба на недвижим имот решава този проблем. Чрез него собственикът на даден недвижим имот може да упълномощи друго лице да извърши всички необходими действия във връзка със сключването на договор за покупко-продажба на имота.

Използвай Пълномощно за продажба на недвижим имот, ако:

  • Нямаш необходимото време да се явиш лично пред нотариус, за да продадеш собствения си недвижим имот.
  • Нямаш физическата възможност, например поради отсъствие от страната, да се явиш лично за подписване на договора за покупко-продажба на недвижим имот.

Важно!

  • Пълномощното за продажба на недвижим имот следва да бъде с нотариално заверени подписи и съдържание, за да бъде действително и да отговаря на изискванията на закона.
  • Задължително трябва да бъдат подписани и декларации по чл. 264 ал. 1 от ДОПК и чл. 25 ал. 8 от ЗННД от продавача (ако като продавач се явява фирма, то декларация по чл. 25 ал. 8 от ЗННД не е необходима), които да бъдат представени от пълномощника при извършване на продажбата. Тези декларации трябва да бъдат подписани лично от собственика на продавания имот и не могат да бъдат подписани от упълномощеното лице.

Допълнителна важна информация

Споменатите по-горе декларации важат само за календарната година, в която са издадени. Така декларация, подписана и заверена на 15.12.2015 г. ще важи единствено и само до 31.12.2015 г. Самото пълномощно не е обвързано със срока на действие на декларациите и ако бъде пропуснат този момент, то ще трябва да бъдат заверени отново само декларациите, но не и пълномощното.

Още нещо?

В допълнение към темата за правната сигурност във връзка с недвижимите имоти ето още няколко документа, които може би ще са ти полезни в тази връзка:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа