Заповед за отлагане ползването на платен годишен отпуск

Отлагане на ползването на редовен отпуск по реда на чл. 176 от КТ по искане на служителя или поради производствена необходимост.
Цена: 3.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 5 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Всеки работник или служител, който работи на трудов договор, има право на платен годишен отпуск, като законът допуска в определени хипотези част от този отпуск да бъде прехвърлена за следващата календарна година. Правото на работодателя да отложи ползването на платен годишен отпуск е уредено в чл. 176 ал. 1 от Кодекса на труда.

Използвай Заповед за отлагане ползването на платен годишен отпуск, ако:

  • Ти си работодател и важни причини в бизнеса ти налагат това.

Важно!

  • Законът допуска отлагане ползването на не повече от 10 дни от платения годишен отпуск, без значение от пълния размер на същия.
  • Ползването се отлага задължително за следващата календарна година.

Допълнителна важна информация

Трябва да се знае, че е нужно работодателят да издаде нарочна заповед, с която да отложи ползването на платен годишен отпуск за следващата година на даден работник. Тази заповед обаче трябва да е добре мотивирана и да се обосноват важните причини, които наистина налагат това отлагане. Те трябва реално да са свързани с работния процес и засегнатите служители да заемат именно длъжностите, които са предвидени за изпълнение на задачите, по отношение на които е налице неотложна нужда от извършване. Казано с прости думи, ако не е крайно необходимо отлагането на годишния отпуск на конкретните служители, заповедта може да бъде оспорена от тях пред съда.

Още нещо?

Щом се интересуваш от документи, свързани с правото на отпуск – имай предвид и тези по-долу:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа