Събиране на вземания

В партньорство с Адвокатско дружество “Пенчев и Ко” съдействаме за събиране на фирмени и лични задължения. Подхождаме индивидуално към всеки казус като прилагаме според нуждите следните правни способи:

 1. Изпращане на официална покана за плащане от адвокат;
 2. Водене на съдебно дело срещу длъжника;
 3. Ангажиране на съдебен изпълнител за принудително изпълнение.

Направи запитване

или научи повече за процедурата по събиране на вземания тук

Как става?

1. Правиш запитване и получаваш оферта от адвокат.

2. Наемаш адвоката като заплащаш част от хонорара му.

3. Адвокатът предприема необходимите мерки за събиране на твоето вземане.

4. При успешно събиране заплащаш остатъка от цената.

Направи запитване

Въпроси?

Тук съм да помагам.
Евгения
Евгения Димовска 

0888 047 188

Какъв е законовият начин за събиране на задължения?

Когато имаш длъжник, който не плаща своето задължение, законът ти дава право да търсиш принудително изпълнение. Преди да се стигне до такова обаче е необходимо твоето право да бъде потвърдено от съда. Ако длъжникът оспорва своето задължение, е необходимо да се премине през дело. Дори обаче вземането да е безспорно, отново е необходим акт на съда, за да се стигне до принудително изпълнение. Понякога казусът може да се реши и извънсъдебно с изпращане на покана за плащане от адвокат.

Изпращане на покана за плащане

Изпращането на покана за плащане често не е задължителна стъпка в процеса по събиране на вземанията. Това е способ за доборовлно уреждане на отношенията. Играе ролята на последно предупреждение преди започването на съдебни действия. Самият факт, че си ангажирал адвокат, свидетелства за сериозността на намеренията ти.

Съдебни действия

Ако длъжникът оспорва своето задължение, твоят адвокат ще ти помогне да докажеш правотата си пред съд. Дори и вземането ти да е признато от длъжника, отново е необходимо то да бъде потвърде от съда. Това се случва в рамките на бързо безспорно производство. Важно за теб е, че разноските, които направиш пред съда, включително и тези за адвокатски хонорар, в крайна сметка ще бъдат покрити от длъжника.

Принудително изпълнение чрез съдебен изпълнител

Ако до този момент не е последвало доброволно изпълнение, се стига до принудително такова. Това е последната фаза от събирането на вземания. На този етап се образува изпълнително дело, налагат се запори на банкови сметки и имуществото на длъжника може да бъде продадено на публична продан.

Клиентите за нас

Промяна на обстоятелства Промяна на обстоятелства
5.00 5 38
лв. лв.184

Каквo означава промени в бизнеса?

Промените в бизнеса са свързани с промяната на обстоятелства в Търговския регистър. Когато фирмата се регистрира, се обявяват определени обстоятелства: име на фирма, съдружници, предмет на дейност, седалище и адрес на управление, управители, капитал и т.н. В последствие, когато се налага промяна на някое от тези обстоятелства, е необходимо да се съставят нужните документи и процедура за обявяване в Търговския регистър.

Какво е нужно?

За всяка промяна има различен ред, процедура и изисквания. Тук ще получиш всички необходими документи, така че да се чувстваш сигурен и спокоен. Промените с нас стават бързо и неусетно.

Какви такси се дължат?

Държавните такси варират от 15 до 30 лв. (това е 50% намаление, за промени, вписвани по електронен път) в зависимост от вида на промяната. Някои промени са свързани с нотариални такси – например за смяна на управител е необходим образец от подпис на новия управител, който струва 6 лв. За други промени е необходимо и заплащане на банкови такси от 2 до 10 лв. (при промяна на капитал).

Колко време отнема процедурата?

Документите получаваш веднага. Процедурата в Търговския регистър отнема 2-3 работни дни.

Промяна на обстоятелства

38 ревюта (5.00/5 звезди)
 • Фьодор Димитров, КИБЕР СЕЙЛС ООД
  5

  Благодаря за качественото, точното и компетентното обслужване. Със сигурност още ще бъда ваш клиент и ще препоръчвам услугата ви! Бъдете успешни и все така внимателни към детайлите!

 • Дора Пенева,
  5

  Времето е пари, а вие ми спестихте и двете. Супер е, че ви има!

 • Любомирка Ванева
  5

  Екип с голям професионализъм, бързина и качество при услугите. Винаги отзивчиви и търпеливи към въпросите ми. Благодаря Ви!

Въпросите, които получаваме всеки ден

Колко струва събирането на вземане с Advokatami.bg?

Можеш да получиш ориентировъчна цена веднага като попълниш нашата контактна форма. Цената на услугата зависи от размера на вземането и мерките, които ще бъдат предприети.

При събирането на своето вземане ще получиш съдействие от адвокат. Поради това цената на услугата ще бъде събразена със законовите изисквания за минималните адвокатски възнаграждения.

Какви други разноски има в процедурата?

Ако се стигне до съдебни или изпълнителни действия, ще бъде необходимо да заплатиш държавна такса. Нейният размер ще бъде изчислен от твоя адвокат, но ориентировъчно таксата е 2% от размера на задължението при безспорно производство и 4% при спорно такова.

Ще ми бъдат ли възстановени от длъжника съдебните разноски и адвокатския хонорар?

При спечелване на съдебното дело съдът ще осъди длъжника да покрие твоите разходи по събиране на вземането, включително адвокатски хонорар и държавна такса. Те също подлежат на принудително изпълнение в хода на изпълнителното дело.

Колко време отнема събирането на едно вземане?

Ако длъжникът погаси своето задължение доборовлно, то казусът ще бъде разрешен почти моментално. Съдебните действия обаче отнемат време. Безспорното производство е много бързо, тъй като няма съдебни заседания. Спорното такова обикновено отнема няколко месеца. Изпълнителното дело също отнема известно време в зависимост от това какво имущество притежава длъжникът.

Какви са гаранциите ми за събиране на вземането?

Ние работим едиснтвено с адвокати, които имат опит и експертиза в събирането на вземанията. Следвайки стриктно закона, те ще извършат всички необходими правни действия. Фаранция за теб е фактът, че в нчалото на процедурата заплащаш едиснтвено 50% от цената на услугата. Останалата част дължиш единствено при успешно събиране на вземането.

Събирането на едно вземане обаче не може да бъде гарантирано, ако длъжникът не притежава достатъчно имущество, което да послужи за погасяване на задължението.

Над 17 000 доволни клиентиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа