Обявяване на Годишен финансов отчет в Търговски регистър

Лесно, за 10 мин. онлайн и на добра цена.

Фирмата няма дейност? Прочети това

1. Онлайн заявка Попълваш кратък онлайн въпросник, за да подготвим документите. Нужни са ни име на фирмата, ЕИК, управител и още няколко неща. Попълването става точно за 3 мин.!

2. Готови документи Веднага получаваш по имейл всички документи за обявяване на ГФО – коректно попълнени и готови за подпис. Магията правят нашият софтуер и екип от юристи.

3. Подписване Принтираш изпратените от нас документи и ги подписваш. Снимаш или сканираш от телефона си и ни ги изпращаш обратно по имейл. Всичко става за не повече от 5 мин. (Не е нужно да ходиш до нотариус за заверка на пълномощното.)

4. Ние обявяваме в Търговския регистър Заплащаме държавната такса и входираме документите в Търговския регистър. Получаваш входящ номер.

Всички разходи: 48 лв. (Цена на услугата – 28 лв., Държавна такса – 20 лв.)

Поръчай обявяване на ГФО
с абонамент цената на услугата е безплатна – виж как.

Равносметката

Спазваш закона и обявяваш ГФО в Търговския регистър.
Спестява глоба до 3000 лв. за неподаване на ГФО.
Всичко става за не повече от 10 мин. – от офиса или от вкъщи.
Не се редиш по опашки, не ходиш до нотариус, не ходиш до Агенция по вписванията, офиси или където и да е другаде.
Работим онлайн с клиенти от цяла България.

Кога е крайният срок за обявяване на ГФО?

Крайният срок за обявяване на ГФО за ООД и ЕООД е 30.09. До тази дата всяка фирма трябва да подаде своя годишен финансов отчет за предходната година в Търговския регистър.

Важно е да не изчаква последния момент. В края на месец юни сайтът на Търговския регистър става много натоварен и работата с него се затруднява. ГФО може да се изготви още в началото на годината и да се подаде незабавно. Няма никакви минуси от ранното подаване на ГФО.

Ако фирмата няма дейност, трябва ли да се подава ГФО?

Не, в този случай фирмата може да подаде декларация по образец, че не е извършвала дейност през предходната година. Срокът за това е 31 март. Ако изпуснеш този срок, можеш все пак да подадеш нулев годишен финансов отчет в срок до 30.09.

Какви документи съдържа един годишен финансов отчет?

Стандартния ГФО, т.е. Този, който сеп одава от ООД или ЕООД съдържа следните документи:

 1. Баланс;
 2. Отчет за приходи и разходи;
 3. Отчет на парични потоци;
 4. Отчет за собствен капитал

Тези документи се изготвят задължително от счетоводител по образец. При подаването на отчета, освен тези документи, е необходимо да се предостави и декларация по образец на Търговския регистър (Декларация по чл. 13 от ЗТР за истинност на обстоятелства) и пълномощно, ако отчетът се подава от пълномощник.

Колко лева е държавната такса?

Държавната такса за обявяване на годишен финансов отчет е 40 лв. ако се подаде на място и 20 лв. ако е онлайн. За да бъде подаден един отчет онлайн, е необходимо наличието на електронен подпис. Заплащането на таксата може да извърши директно при подаване на отчета в регистъра (чрез системата на epay.bg) или пък да се удостовери чрез прилагането на платежно нареждане за авансово извършено плащане. Важно е в платежното нареждане да бъде посочено името на фирмата като задължено лице.

Ние подаваме отчетите онлайн. В нашата цена влиза и държавната такса.

Какво се случва, ако не обява ГФО?

Съгласно Закона за счетоводството глоби от 500 до 2000 лв. за управителя и от 500 до 3000 лв. за фирмата. За повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Контролът се упражнява от НАП. В последните години агенцията проверява масово дружествата, които следва да обявят годишен финансов отчет. При неспазване на това задължение, НАП издава акт за установяване на на административно нарушение (АУАН). Впоследствие на база на него се издава наказателно постановление, с което се налага и самото наказание – глоба.

Има ли смисъл да обявя свой ГФО след изтичане на законовия срок?

Да. Твоята фирма ще бъде в нарушение, но все пак е много по-добре късно отколкото никога. Такава е практиката и на НАП. В много случаи, ако фирмата все пак е подала ГФО, макар и с малко забавяне, агенцията няма да наложи глоба, а ще приеме нарушение за маловажен случай. Това е така, особено, ако се касае за първо нарушение от този характер.

Публикувах отчета си в сайт извън Търговския регистър, така може ли?

Публикуване на ГФО на сайт (lex.bg или други сайтове) е законова възможност и обикновено струва около 10 лв. Това обаче НЕ те освобождава от обявяване на отчета в Търговския регистър. Обявяване в Търговския регистър е задължително и при неспазване се налагат глобите. Публикуването в други сайтове е възможност, но не е задължение.

Кой е длъжен да обявява ГФО?

Всички фирми, вписани в Търговския регистър – ЕООД, ООД, АД и т.н. Изключение са фирмите без дейност, които могат да подадат декларация за това по образец до 31 март. Друго изключение са огромната част от едноличните търговци.

След пререгистрацията си в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, сдруженията и фондациите също трябва да обявят свой ГФО.

Има ли отстъпки за повече отчети?

Да! Ако си счетоводител, посредник или друго лице с над 10 отчета за обявяване – направи запитване тук

Въпроси?

Тук съм да помагам.

гфо

Дарина Манева

0888 047 188

pitai @ advokatami.bg

Advokatami.bg

Ако има неточности,
връщаме парите.

Безплатно Обявяване на ГФО с абонамент

Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване. Научи повече
Поръчай Обявяване на ГФО с Premium

Клиентите за нас

Обявяване на ГФО Обявяване на ГФО
4.98 5 47
лв. лв.28

Обявяване на ГФО

47 ревюта (4.98/5 звезди)
 • Avatar
  5

  Фирмата се нуждаеше от обявяване на ГФО и не знаех към кой да се обърна, докато не писах на Advokatami.bg , където попаднах на абсолютно професионален екип! Горещо го препоръчвам на всеки!

 • Avatar
  5

  Благодаря Ви за качествената услуга. Бързо и по много удобен за мен начин ме освободихте от досадното задължение.

 • Любомир Кръстев, Ейнджълс Уъркшоп ЕООД
  5

  Бърза и перфектна работа, най-добре похарчените пари за услуга!

 • Avatar
  5

  Ползвах услугите на Advokatami.bg за подаване на ГФО! Изключително бързи, коректни и останах много доволна! Благодаря Ви!

 • Йоанис Теофилопулос, Диогенис ЕООД
  5

  Препоръчвам на всички Advokatami.bg. Използваме 2 поредни години услугите им при подаване на ГФО. Коректни, отзивчиви и много бързи.

 • Александър Георгиев, ЛидерАГпроект ЕООД
  5

  Бързи, коректни и отговорни! Продължавайте да сте все така перфектни в работата си!

Присъедини си към над 450 управители и счетоводители,
които миналата година се възползваха от добрата ни цена
и обявиха ГФО в Търговски регистър чрез нас.

Поръчай Обявяване на ГФО

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа