Advokatami.bg

Намери добър адвокат

Избери област на казуса си и научи за възможните правни действия

Ти си адвокат? Не пропускай това

Как да намеря добър адвокат за своя казус?

Намирането на добър адвокат не винаги е лесна задача. Законът за адвокатурата забранява на адвокатите и адвокатските дружества да се рекламират (да използват посредници за набиране на клиенти). Затова и вероятно никога не си виждал в България реклама на конкретен адвокат, който да представя своите услуги. Тъй като адвокатите са лишени от тази възможност да представят себе си пред клиенти, най-честият способ за намиране на добър адвокат е с препоръки. Друг начин е проучване в google и мрежата като цяло.

Защо избирането на адвокат с препоръки крие рискове?

Правото е твърде обширна материя. Никой адвокат, колкото и добър да е той, не може да бъде специалист във всяка правна област. Най-добрите адвокати специализират в нещо конкретно – наказателно право, трудово право, търговски спорове, авторско право, а понякога и в повече една специфична материя, но никога във всички.

Ако даден адвокат може да предостави отлично съдействие във връзка с даден административноправен казус, то не значи, че същото качество на услугите си той може да предложи и, например, за изготвянето на някой договор. От друга страна, именно поради забраната за реклама, адвокатите често изпитват трудности да привличат клиенти. Това ги кара да приемат и казуси, в които не са напълно уверени. Адвокатът рядко ще ти каже, че не е специалист по твоя казус, за да не те загуби като клиент.

Препоръките са лесен начин да намериш подходящ адвокат само, ако са дадени от лице, което е ползвало услуги, близки до тези, които са необходими на теб.

Как тогава да избера подходящ адвокат?

Щом си попаднал на тази страница, значи си на прав път. Забраната за реклама не пречи на адвокатите да създават свой уебсайт. Интернет е добра отправна точка за твоето търсене на добър адвокат. Добре е да селектираш няколко адвоката, да прегледаш техните уебсайтове и чак след това да преминеш към първоначална консултация.

Когато желаеш да прецениш дали даден е адвокат е достатъчно добър, можеш да помолиш за първоначално становище по своя казус или за информация относно сходни казуси, с които адвокатът се е занимавал. Не е изключено да поискаш и референция от клиенти на адвоката. Тази практика е често срещана в бизнеса с услуги, макар и в правния сектор на нея да се гледа по-консервативно.

Важно е да знаеш, че обичайна практика е консултацията с адвокат да се заплаща, дори и нейната цел да бъде единствено запознаване с казуса. Понякога това може да отнеме на адвоката повече време отколкото предполагаш.

Друга полезна за теб информация е, че адвокатите не винаги могат да ценообразуват своите услуги напълно свободно. Това е така, тъй като законът поставя минимална тарифа за различните правни услуги, която адвокатите следва задължително да спазват. Ако адвокатът те информира, че не може да падне под определена цена, това е така, защото законът го забранява.

Клиентите за нас

Наемане на адвокат Наемане на адвокат
5.00 5 41
лв. лв.10

Напомняме, че предложението за съдействие от адвоката се намира в твоя имейл. Там ти получи:

 • крайна цена за хонорар на адвоката и прогнозна сметка за всички разходи по казуса
 • лично съобщение от адвоката
 • име, снимка и биография
 • рейтинг на адвоката

Работим с бутикови правни кантори и адвокати на свободна практика. Одобряваме само 5% от всички адвокати, желаещи да бъдат част от нашата мрежа. Правим постоянен мониторинг на работата им. Така гарантираме високо качество на обслужването.

Наемане на адвокат

41 ревюта (5.00/5 звезди)
 • Avatar
  5

  Препоръчам услугите на адвокатa, който ползвах – много добър адвокат, който помогна за решаването на мои лични и фирмени правни проблеми. Бих се обърнал отново към нея! Направи ми впечатление професионалното й отношение, коректност, бързина и лесната комуникация с нея!

 • Avatar
  5

  Впечатлени сме от изключителна съпричастност и професионализъм в защитаването интересите на фирмата ни. Препоръките ни са да запази търпението си и положителната си нагласа към професионалните предизвикателства. Благодарим за успешния развой на казусите създадени във фирмата.

 • Avatar
  5

  Ползвах професионалните услуги на адвоката във връзка с образувана проверка от НАП на мен като физическо лице, по- късно в рамките на ревизионното производство и в производството по обжалване на ревизионния акт пред по-горна инстанция, където той беше изцяло отменен. Отново бих се обърнала към нея, ако ми се наложи.

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Ивановаreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачев

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа