Име, адрес, дейност, управление и капитал на фирмата

От септември 2018 г. имаме нова по-хубава и подробна страница в помощ на нашите потребители.

Винаги можеш да се обърнеш и директно към нас
на телефон 0888 047 188 или
на имейл pitai @ advokatami.bg.

Към новия помощен център
   • Какво име да избера?

Едиснтвеното условие за името на фирмата е, то да бъде свободно. Справка за това можеш да направиш на тази страница в Търговския регистър. Екипът на Advokatami.bg също ще провери името на фирмата и, ако то е заето, заедно ще изберем ново.

   • Каквъв адрес да посоча?

Седалището / адресът на управление на фирмата няма значение. Не е необходимо то да съвпада с твоя адрес. Важно е да се посочи възможно най-точно.

   • Какъв предмет на дейност да избера?

Препоръчваме да използваш възможностите в нашия въпросник. Всъщност предметът на дейност няма голямо значение. Важно е просто да не включваш дейности, които се извършват само с лиценз или разрешение: медицижска, банкова, застрахователна, адвокатска или друга дейност.

Как да структурирам капитала?

    • Какъв размер на капитала да избера?

Минималният размер на капитала е 2 лв. Единственото друго правило, освен това, е, че капиталът трябва да е цяло число, например 5 лв. или 6 лв., но не и 5.50 лв.

Добре е капиталът да бъде е достатъчен размер, така че да позволява ефективнот оупражняване на дейността на фирмата със собствени средства.

    • Как да разделя дяловете?

Капиталът се разделя на равни дялове като всеки дял трябва да бъде цяло число. Ако, например, капиталът е 1000 лв., той може да бъде разделен на 10 дяла от 100 лв., на 100 дяла от 10 лв., на 1000 дяла по 1 лв. и т.н. Дяловете не се измерват в проценти. В случая, ако капиталът е разделен на 10 дяла, за да имат двата съдружници равни дялове, всеки от тях трябва да има по 5 дяла.


Категория: Фирми - стартиране

← Помощ
Нова книга: Правна сигурност за стартиращия бизнес. Научи повече

Над 15 000 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 678 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 438 във Facebook | Виж всички

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Ивановаreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа