Събиране на вземания

Имаш да взимаш пари? Или имаш да даваш пари и някой те притиска?

Получаваш съдействие до 48 часа от адвокатска кантора,
специализираща в казуси за събиране на вземания.

Имам да взимам пари     Имам да давам пари  

1. Правиш запитване

Лесно и онлайн споделяш основните моменти за своя проблем. Съдействаме както на кредитори (имащи да взимат пари), така и на длъжници (имащи да дават).

2. До 48 часа получаваш отговор

Адвокат ще разгледа казуса ти и ще се свърже с теб. Ще отговори на твоите въпроси за процедурата, разходите и всичко останало.

3. Наемаш кантората

Ако желаеш - даваш зелена светлина и адвокатите от кантората се заемат с твоя случай.

80%

събрани средства по банковите сметки на клиенти

96%

успеваемост в съдебна и извънсъдебна фаза

63%

приключват успешно още на извънсъдебна фаза

100%

успеваемост с Топлофикация

Искаш ли лесно да събереш парите си
или да се защитиш от кредитори?

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Как адвокатската кантора ще ти помогне…

да събереш вземането си

ако ти дължиш пари

Адвокатите, с които ще работиш, са професионалисти. Те са преминали през много казуси като твоя и предлагат гъвкави решения, съобразени с всеки конкретен случай. Процесът по събиране на твоето вземане преминава през следните етапи:

  1. Извънсъдебна фаза

Най-добре е казусът да се реши доброволно. Тук от голямо значение са авторитетът на кантората, съветите, които тя ще даде и споразуменията, които ще изготви.

  1. Съдебна фаза

Ако не се стигне до доброволно уреждане на отношенията или пък ти не желаеш да преминаваш през тази фаза, адвокатската кантора ще те представлява в съда. Тя ще осъди твоя длъжник да ти заплати дължимото, заедно с всички разноски, включително и адвокатския хонорар.

  1. Изпълнителна фаза

В случай че до този момент клиентът не плати доброволно, адвокатската кантора ще ангажира съдебен изпълнител. Съдебният изпълнител проучва имуществото на длъжника, налага запори на възнаграждения и банкови сметки и при необходимост продава негови вещи. 

Добрият адвокат винаги може да ти помогне, дори и когато наистина дължиш пари. Адвокатската кантора не просто ще защити правата ти. Тя ще те консултира, ще ти помогне в преговорите и ще съдейства за най-благоприятното развитие на казуса:

  1. Задълбочен преглед на задължението

Възможно е това, което се претендира от теб да бъде твърде завишено или пък да не е спазена коректната процедура. Адвокатите, с които ще работиш, са професионалисти и веднага ще установят това.

  1. Преговори

След като всички детайли около казуса са изяснени, вече ще имаш солидна основа за преговори. Тук подкрепата от професионалист е изключително важна.

  1. Представителство пред съд или съдебен изпълнител

Ако спорът не бъде уреден доброволно или пък вече е късно за това, адвокатската кантора ще защитава правата ти пред съда или съдебния изпълнител, ако се стигне до дело. Ако съдът отсъди в твоя полза, не само няма да дължиш нищо, ами напротив – насрещната страна ще трябва да заплати разноските, които ти си направил, включително тези за адвокатски хонорар.

Въпроси и отговори

за имащи да взимат пари

за имащи да дават пари

Колко ще ми струва?

Нашите адвокати работят изцяло по минимално допустимите от закона тарифи. Колко точно ще струва събирането на твоето вземане зависи от това, на каква фаза ще се реши казусът и какъв е размерът на вземането. Важно е да имаш предвид, че, ако осъдиш своя длъжник, той ще трябва да покрие всички разноски, които правиш.

Колко време отнема?

Понякога самото наличие на адвокат до теб е достатъчно, за да мотивира длъжника да заплати веднага. В други случаи се стига до съд, където делото може да се реши в рамките на дни или да се проточи дълго време. Адвокатската кантора обаче ще направи всичко по силите си за бързо и ефективно уреждане на казуса.

Какво се иска от мен?

Почти нищо. Необходимо е да предоставиш на адвокатската кантора пълна информация за казуса, както и документите, с които разполагаш. Оттам нататък поема кантората като с твое съгласие тя ще предприеме всички необходими мерки.

Нямам необходимите документи да докажа вземането си. Мога ли все пак да го събера?

Да. Наличието на изрядни документи е предпоставка за лесното уреждане на казуса, но не винаги е задължително. Понякога е достатъчно да представиш дори само свидетелски показания.

Как ще ми помогне адвокатската кантора, ако дължа пари?

Кантората ще прегледа подробно твоя казус и представите от теб документи. Адвокатите са професионалисти, които веднага ще забележат, къде имаш основание да възразиш. По този начин може да се окаже, че изобщо не дължиш нищо или пък твоят кредитор до такава степен не е спазил законовата процедура, че не си длъжен да плащаш.

Колко ще ми струва да наема адвокат, когато дължа пари?

Адвокатският хонорар на канторите, с които работим, е съобразен с минимално допустимите тарифи по закон. Неговят размер зависи от конкретната услуга, която ще избереш да използваш, а също така и от това колко пари дължиш.

Кога има смисъл да наема адвокат?

Ако имаш каквото и да е съмнение относно парите, които претендират от теб, е редно да се обърнеш към компетентен адвокат. Най-често срещаните казуси, които се решават в полза на длъжниците са тези, при които е изтекла погасителната давност, няма достатъчно доказателства или насрещната страна също не е изпълнила своите задължения.

Вече съм осъден. Ще имам ли полза от адвокат?

Да. Много често се случва в хода на изпълнителното производство действия да бъдат насочени срещу твое имущество, което не подлежи на изземване или продажба. Също така насрещната страна може да се възползва от факта, че не познаваш добре закона и да претендира твърде високи разноски или пък просто да наруши правата ти по друг начин. В този случай е добре до теб да застане правилният човек.

Чрез платформата „Събиране на вземания“ всеки потребител може да публикува своя казус. Advokatami.bg грантира, че казусът ще стигне до адвокат, който предварително е изявил желанието си да получава казуси на потребители чрез Advokatami.bg. Всеки адвокат, до когото достигне казус, сам решава дали и по какъв начин да отговори на потребителя. Advokatami.bg предоставя изключително и само софтуер. Advokatami.bg не е “посредник” към адвокати и не предоставя правни консултации. Advokatami.bg не е правна кантора или заместник на адвокат/адвокатска кантора. Advokatami.bg не е страна в отношенията клиент – адвокат.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Над 10 000 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 613 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 443 във Facebook | Виж всички

review rating 5  Много сме доволни, два пъти работим с Вас и Ви благодарим за професионализма и бързината, с която работите!

thumb Ванина Иванова

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчевreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

Advokatami.bg е отразен в медиите: Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа