Намери нови клиенти.

Стани асоцииран адвокат в адвокатско дружество, администриращо стотици казуси на клиенти.

Виж как

Не се нарушава забраната за реклама
Твоето представяне (профил със снимка, биография и правна експертиза) ще бъде обявено на сайта на Адвокатското дружество като част от екипа асоциирани адвокати в цяла България.

Няма просредничество
Адвокатско дружество сключва с теб рамков договор за сътрудничество по Закона за адвокатурата.

Цени и плащания
Работиш по твоята тарифа. По Наредбата или по-висока. Адвокатското дружество удържа процент от хонорара на правната работа, която ти възлага.

Как да бъдеш асоцииран адвокат?

1. Създай своя профил при нас

Присъединяването ти като асоцииран адвокат е безплатно и лесно. Първо ще отговориш на няколко въпроса за себе си и адвокатската си дейност. След това ще се свържем с теб, за да финализираме регистрацията и профила ти.

2. Работа с казуси и клиенти

Ще имаш опции да заявяваш казус предпочитания за градове, области на правото и конкретни часове / дни, в които имаш възможност за работа с клиенти на Адвокатското дружество.

Така ще получаваш казуси спрямо твоите нужди и талант. Можеш да работиш с клиентите чрез нашата система за съобщения, чрез имейл, телефон или на място в твоя офис или кантора. Както ти е удобно! Най-важното е правната работа да се върши с високо качество и грижа за клиента.

3. Плащания

Адвокатската кантора се грижи за администрирането и събирането на плащанията от клиенти, така че да няма забавени или несъбрани плащания. Ти получаваш възнаграждението си по казуса спрямо твоята тарифа и изработеното. Адвокатското дружество изплаща възнагражденията по банкова сметка до 15 число за изработеното в предния месец. В някои случаи е възможно клиент да заплати и директно на теб.

Какво се иска от теб?

 • Отлична работа с клиенти. Клиентите, с които работиш, ще оставят оценка за теб. Ниски оценки са основание за прекратяване на договора ти с Адвокатското дружество.

 • Третиране на клиентите като такива на Адвокатското дружество. Клиентите, с които работиш извън платформата, остават изцяло твои.Your Content Goes Here

 • Минимална активност в платформата. Търсят се адвокати, които работят казусите, за които предварително са заявили готовност да поемат.

 • Споделен % от хонорара. Адвокатското дружество удържа процент от хонорара на правната работа, която ти възлага.

Какво получаваш?

 • Поток от казуси на платили клиенти – юридически и физически лица от цялата страна.

 • Предпочитани казуси – съобразени със заявените от теб сфери на дейност и териториален пазар.

 • Фокус върху правния си талант – работиш само правна работа, Адвокатското дружество се грижи за намирането и администрирането на клиенти.

 • Част от общност – асоцииран адвокат в нашата мрежа.

 • Помощ от останалите адвокати – например ти си в София и е нужно да се направи справки в Районен съд Варна – колега от мрежата е на разположение!

Съвсем скоро и:

 • Know-how – достъп до базата данни със знанието и опита от всички казуси в мрежата на Адвокатското дружество.

 • Стажанти – споделен ресурс от правни сътрудници, наети и управлявани от Адвокатското дружество – готови да помогат в случай на нужда.

 • Офис – пространства и зали за срещи платими на час.

 • Съдебен адрес – за твоята кореспонденция. 

 • Счетоводство – специализирано за адвокати.

Често задавани въпроси

Адвокаткото дружество съвместно със софтуерна компанията разработи умна платформа за юридическа помощ и намиране на правни услуги. Тя има за цел да улесни връзката клиент – адвокат. Клиентите в платформата са на Адвокатското дружество, което администрира казусите и връзката с асоциираните адвокати в платформата.

Като асоцииран адвокат на Адвокатското дружество ще е нужно да обявиш своите предпочитания въз основа на обоснована компетентност за правна сфера, готовност за работа и своя график на заетост. На база горното – ще получаваш казуси от клиенти на Кантората. Към всеки казус ще има Казус мениджър от Кантората, който ще съдейства при нужда.

Предимно юридически лица, но и физически лица от цялата страна. Обработваните казуси са от всички области на правото: гражданско, търговско, корпоративно, семейно, вещно, административно, наказателно право. Всеки асоцииран адвокат в Кантората заявява в кои градове и за кои казуси иска да работи с клиенти на Кантората.

Advokatami.bg е IT компания, предоставяща софтуер за оптимизация на администравини процеси. Адвокатската кантора ползва софтуерните услуги на Advokatami.bg за поддръжка на уеб и мобилни приложения, домейни и логистично обезпечаване на дейността на Кантората.

Повече за Advokatami.bg – на този линк.

Това си ти. Адвокатското дружество ще ти възлага работа и клиенти, съответстващи на твоята тарифа. В началото клиентът винаги заплаща хонорар за първоначална консултация. Това плащане се обработва от Адвокатското дружество и се споделя със асоциирания адвокат. Последващите плащания по казуса може да се администрират както от адвоката, така и от адвокатското дружество.

Получаваш ги от Адвокатското дружество, по банков път, всеки месец до 15 число за изработеното в предходния месец. В някои случай може да получаваш плащания и директно от клиента на Адвокатското дружество.

Може да го направи и клиента, и Адвокатското дружество, като те преупълномощи.

Ти си оправомощеният – ти носиш пълна отговорност за резултатите.

Адвокатското дружество споделя и се грижи стриктно за спазване на законодателството и в частност Закона за адвокатурата и принципите на регулация, залегнали в него. Това е безусловна цел и гаранция за стабилността на основата, на която е изградена и замислена да функционира онлайн платформата на Адвокатското дружество.

Не, напротив, то разширява многократно хоризонта на възможностите за работа като успоредно с това я оптимизира и прави по-ефективна. Адвокаткската кантора ти възлага допълнителна работа, а ти успоредно може да си развиваш и своята собствена практика.

Напълно вярно! Ти си адвокат, “разпилял” усилия и старание по различни клонове от правото, просто защото клиентите обичайно са с различни казуси, поради което не можеш да избираш и да се развиваш в предпочитана от теб сфера? Ние решаваме този проблем – можеш да предпочетеш клиенти, чиято нужда от правна помощ е измежду предпочитаните от теб случаи. Повишаваш компетентност, а от там и конкурентноспособност. Постигаш разтоварване от неефективни разходи, увеличаване периметъра на работа, гъвкавост и независимост, с повече и по-добре подбрана работа, с повишена професионална ефективност и финансови резултати.

Поемаш случай, Адвокаткската кантора ти изплаща възнаграждение. Работиш с фокус единствено към резутата.

Да, Адвокаткската кантора е отворена за всички адвокати, които споделят нашите принципи и стандарти на работа.

Предоставяне на качествено, достъпно и бързо правно обслужване.
Висок професионализъм и етика в отношенията.
Коректност. Стриктно спазване на закона.

Нужно е само да отговориш на няколко въпроса за себе си и своя професионален път на този линк.

Стремим се да привличаме опитни и много добри адвокати, поради което ставаме все по-натоварени. В зависимост от кандидатите през съответния период, може да отнеме от 24 часа до няколко седмици.

Препоръчай ни на твои колеги

Присъедини се към общността от асоциирани адвокати и развии правната си практика.

Регистрирай се

Администратор на тази страница е Адвокатско дружество “Пенчев и Ко”, с Булстат 177253298. “Пенчев и Ко” сключва договори за правна помощ с клиенти. Асоциираните адвокати сключват договор за сътрудничесто с Кантората по чл. 76 от Закона за адвокатурата.

Начало | Как става? | Въпроси | Инфо за Адвокатами.бг | Препоръчай на колега | Регистрация