Заповед за преустановяване на работа при извънредно положение (COVID-19)

Правомощие на работодателя да преустанови работата на цялото си предприятие или на част от него във връзка с мерките против COVID-19.
Заповед за преустановяване на работа при извънредно положение
Цена: безплатно
Време за попълване и сваляне: 5 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Въведение

Във връзка с въведеното извънредно положение от месец март, 2020 г., както и за нуждите на предотвратяване разпространението на COVID-19, бяха приети изменения в Кодекса на труда. Едно от тях е свързано с правомощие на работодателя да преустанови работата на цялото си предприятие или на част от него.

Заповедта се издава на основание чл. 120б от КТ и трябва да бъде сведена до знанието на служителите. Работодателят може да сам да определи срока, за който работата е предприятието се преустановяване като този срок не може да бъде по-дълъг от продължителността на извънредното положение.

След изтичане на срока на заповедта засегнатите служители трябва да се завърне на работното си място като не е необходимо това да бъде свързано с издаването на нова заповед.

Използвай документа, ако:

  • Си работодател, който иска да преустанови работата в своето предприятие при извънредно положение.

Важно:

За влизане в сила на заповедта не е необходимо съгласие на служителя
Добре е заповедта да бъде връчена на служителите срещу подпис.

Допълнителна важна информация

През времето, в което работата в предприятието е спряна, засегнатите служители запазват правото да получават брутното си трудово възнаграждение.

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачев

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангеловаreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа