Споделяме как развиваме дигитална компания в България. Учим много всеки ден. Ще учиш и ти.

Запиши се

Advokatami.bg в Bloomberg TV

От |Публикувано на: 11.03.2019|Обновено на: 14.09.2020|

Нашият основател Станимир Ненов гостува в предаването “Светът е бизнес” на Bloomberg TV. Основният фокус на интервюто е върху това какво сме постигнали до момента в България и какво предстои занапред в развитието на правните услуги. Ето извадки от интервюто, а цялото интервю може да гледате по-надолу.

Какви са предимствата от дигитализацията на правните услуги?

Дигитализирането на правните услуги носи ползи както за адвокатите (лицата, които ги предоставят), така и за клиентите. Чрез технологиите адвокатите могат да оптимизират своята работа – да заменят рутинни задачи с алгоритми, да автоматизират своята кореспонденция и организират дейностите си по-добре. Клиентите пък могат да спечелят от това, че правото ще стане по-достъпно за тях, а комуникацията с експерти по-бърза и лесна. Не на последно място технологиите биха довели до намаляване на разходите за предоставяне на различни услуги. Advokatami.bg работи за предоставянето на правни услуги по един модерен и ефективен начин онлайн и офлайн. Наша основна цел е да направим клиентското преживяване по-лесно и приятно и да дадем необходимите средства на адвокатите да направят своята работа по-ефективна.

Какво направихме през последните 5 години?

През последните години Advokatami.bg успя да развие и наложи на пазара много правни продукти за бизнеса и личните дела на клиентите. Създадохме широк набор от правни документи, развихме процедури за регистрация на търговски дружества, вписване на промени в Търговския регистър, съдействие за регистрация на търговски марки и други.  Всяка година успяваме да привлечем нови клиенти, запазвайки старите такива. Успяваме да отчетем голям ръст на приходите си от над 100% на годишна база.

Защо и как се разширяваме в Югоизточна Азия с централа в Сингапур?

Избрахме Сингапур за навлизане в пазара на Югоизточна Азия, тъй като той е много подходяща бизнес среда във всички аспекти. Държавата, в последните години, е в челните позиции като място на  развиване на бизнес. Legal-tech индустрията в Сингапур се развива динамично и юристите приемат иновациите. Пазарът е отворен за всякакви видове технологии и позволява бърз растеж и лесно пренасяне на установени модели в близки държави от Югоизтична Азия. Като технологична компания, ние искаме тук да стартираме с предлагане на инструмент на местните адвокати, с който по-лесно да организират и управляват работата си и отношенията с клиентите си.

Гледайте интервюто и в сайта на Bloomberg TV на този линк.

Надежда Георгиева
Надежда е завършила право в Софийски университет. В Advokatami.bg я доведе различният подход на екипа към правото, който съвпада с нейния начин на мислене. Работата в Advokatami.bg й дава възможност всеки ден да учи нещо ново, докосвайки се до различни области на правото.