От идея до устойчив бизнес. Споделяме как развиваме дигитална компания в България. Учим много всеки ден. Ще учиш и ти.
29 януари 2019

Навлизаме в пазара на Югоизточна Азия с централа в Сингапур

В началото на тази година направихме дъщерна компания в Сингапур. Аз ще оглавя новия офис там в първите дни на февруари. Идеята е това да бъде базата ни, от която да навлезем в пазара на Югоизточна Азия. Това е 650 милиона младо, технически грамотно население, което бързо възприема интернет и дигитални услуги.

Защо Сингапур?

1/ Страхотни бизнес, административни и държавни условия. Години наред е номер 1 в доклада Doing Business на Световната банка.

2/ Страхотна и бързо-развиваща се стартъп екосистема. На 12-то място в света за 2018 по доклада на Startup Genom.

3/ LegalTech там е нещо. Там има други хора и бизнеси като нас, които иновират в правна индустрия. Държавата, университети, адвокати и експерти от съдебната система работят заедно в посока иновации в правото и подкрепят подобни инициативи. Смятаме, че там ще намерим много хора като нас.

Защо South East Asia?

1/ Голям, почти хомогенен, бързоразвиващ се пазар.

2/ Незаети ниши в нашата индустрия. От 2013 г. насам ние решихме редица проблеми в правната индустрия в България. Там наши конкуренти тепърва се сблъскват с проблеми, които ние сме решили тук преди 2-3 години. В същото време конкрентите ни от САЩ се чувстват удобно на запад и не за сега не правя постъпки на изток (но признават за потенциала там). Така за едни хора от България се отваря страхотна възможност. Надявам се да имаме и късмет.

3/ Има голяма концентрация на капитали и на таланати (навсякъде го има проблема с липса на талант, но все пак там има кадри).

Още няколко думи

1/ Започваме да стартираме там поетапно един по един бизнес продуктите ни.

2/ Основен фокус ще бъде Платформата за намиране на адвокат.

3/ Отивамe там без да познаваме никого. Продължаваме да бъдем приключески настроени. Имаме визия, имаме посока, имаме хъс и тръгваме към необятното.

4/ Познати ме питат: “Но как ще започнете? Имате ли екип? Познавате ли някой”. И в България преди 5 години всичко беше само в главите ни. Мислиха ни за луди като говорихме какво ще направим. Пет години по-късно Адвокатами.бг обслужва хиляди щастливи клиенти, в компанията работи щастлив екип и сме на печалба.

Какво предстои в България?

1/ Продължаваме да инвестираме в предоставяне на страхотни правни услуги.

2/ Продължаваме да развиваме Premium и бизнес продукти ни.

3/ Предстои откриване и на нови физически обекти (след първият ни Център за клиенти на бул. Витоша 127, гр. София).


Кризисно намаление до 80% Виж услугите

Над 15 000 доволни клиентиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

4.9/5 review rating 5 от 697 в Google | 4.8/5 review rating 5 от 447 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа