Заповед за възлагане на надомна работа при извънредно положение (COVID-19)

Заповед на работодателя да установи надомен режим за работа на всички или на част от служителите в своето предприятие във връзка с COVID-19.
Заповед на работодателя да установи надомен режим за работа на всички или на част от служителите в своето предприятие във връзка с COVID-19
Цена: безплатно
Време за попълване и сваляне: 5 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Въведение

Във връзка с въведеното извънредно положение от месец март, 2020 г., както и за нуждите на предотвратяване разпространението на COVID-19, бяха приети изменения в Кодекса на труда. Едно от тях е свързано с правомощие на работодателя да установи надомен режим за работа на всички или на част от служителите в своето предприятие.

Заповедта се издава на основание чл. 120в от КТ и трябва да бъде сведена до знанието на служителите. Работодателят може да сам да определи срока, за който се възлага надомна работа като този срок не може да бъде по-дълъг от продължителността на извънредното положение.

След изтичане на срока на заповедта служителят трябва да се завърне на работното си място като не е необходимо това да бъде свързано с издаването на нова заповед.

Използвай документа, ако:

  • Си работодател, който иска да възложи на своите служители извършване на надомна работа..

Важно:

  • За влизане в сила на заповедта не е необходимо съгласие на служителя
  • Добре е заповедта да бъде връчена на служителите срещу подпис.

Допълнителна важна информация

Със заповедта могат да бъдат уговорени и условия за надомната работа, в това число ред за възлагане и отчитане, разходи за консумативи и тяхното покриване и други условия по преценка на работодателя.

Над 17 000 доволни клиентиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачев

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа