Лицензи & Разрешителни Отваряне на фризьорски салон

Адв. Никола Пенчев

Адвокат с опит в областта на корпоративното право, включително и в областта на промените в търговски дружества. Работи, също така, в сферата на интелектуалната собственост и правните проблеми в интернет.

Отваряне на фризьорски салон

Как да отворя фризьорски салон?

За отваряне на фризьорски салон, трябва да бъдат изпълнени изискванията на закона за помещенията и персонала, който ще се наеме.

Салоните за красота могат да предлагат както само фризьорски и бръснарски услуги, така и козметични такива.

Изисквания към помещенията

За да отговаря на законовите изисквания, помещението трябва да бъде регистрирано с обществено предназначение. Регистрацията се извършва пред компетентната регионална здравна инспекция (РЗИ) по мястото на имота.

Освен това в самото помещение трябва да се спазват изискванията за отстоянията между отделните работни места в зависимост от броя на наетите работници. Например, разстоянието между отделните столове в салона трябва да бъде поне 1 м, а между стола и стената – 0.8 м. При повече от три работни места е необходима стая за почивка, която да бъде минимум  5 кв.м.

Изисквания към персонала

За да се извършва фризьорска дейност, законът изисква наличие на сертификат или удостоверение за получена професионална квалификация. За да се получи сертификат или удостоверение е необходимо лицето да е издържало изпит, проведен от лицензиран обучителен център.

Колко време отнема отварянето на фризьорски салон?

Не може да се даде категоричен отговор на въпроса, защото времето зависи много от конкретните обстоятелства. Салонът може да започне своята работа още преди да е вписан в регистъра на обектите с обществено предназначение. Срокът за вписване в регистъра е 6 седмици.

Колко струва да си отворя фризьорски салон?

В хода на процедурата по регистрация на обект с обществено предназначение няма такси. Възможно е в хода на процедурата да възникват други разходи в зависимост от обстоятелствата.

Свържи се с нас, за да получиш цена за цялостно съдействие за откриване на фризьорски салон и подготовка на всички необходими документи.

Ние можем да бъде полезни при отваряне на фризьорски салон

Имаш ли регистрирана фирма?

Ще отговорим до 24 часа.

На скоро аз промених ЕООД на моята фирма в ООД. Не съм излязъл и минутка извън офиса си! Онлайн обслужването е бързо, коректно и компетентно. Препоръчвам го на всички, които си ценят времето!

Жан Павлов, управител на Ви Ар Фюжън ООД

Професионално и бързо обслужване. Повярвайте ще си спестите много време и нерви.

Георги Йовчев, управител на Кей маркс ЕООД

Искам да препоръчам юристите, които работят тук. Възползвахме се от техните услуги на няколко пъти и съм изключително доволен бързи коректни и отзивчиви. Препоръчваме! Продължаваме да работим заедно.

Николай Трайков, управител на Трайков Медиа Груп

Изключително лесна, бърза и ефективна комуникация, а услугите заслужават 100% доверие. Чудесно е да се работи с професионалисти!

Диляна Георгиева, управител на Тийкет

Чудесно и бързо обслужване с отношение и разбиране към клиента.

Елена Деянова, управител на Каше Моше

Смених адреса на фирмата ми с Advokatami.bg. Стана евтино и бързо и изобщо не се наложи да ходя по институции.

Петър Рафаилов, управител на Проджект Витае ЕООД

Консултирате се по телефона за въпроса който ви интересува.Всичко става дистанционно, няма нужда да ходите по офиси.

Мая Николаева, управител на Супернет ЕООД

Препоръчвам на всеки предприемач. Бърза, достъпна и професионална услуга, която улеснява максимално всеки бизнес. Ако не Ви се занимава с опашки и бюрокрация, Advokatami e за Вас.

Дарина Ангелова, управител на “Одасес” ЕООД

Работи се много лесно с Advokatami и бих го препоръчал на приятел, защото дава уникални възможности. Лесна работа. Ако трябва да го опиша с една дума: прекрасно.

Крум Петков, основател на CROPS.BG

Чрез Advokatami.bg, регистрацията на фирма и всякакви нужни промени са неусетни. Без купища документи, без загуба на време. Бързо и професионално обслужване.

Нели Славова, основател на Щифт Ферлаг ЕООД

Удобно, лесно и бързо. Коректно и професионално обслужване, подробно описание на всяка стъпка.

Милен Димитров, Нова Биомедика ЕООД