Лицензи & Разрешителни Отваряне на фризьорски салон

Адв. Никола Пенчев

Адвокат с опит в областта на корпоративното право, включително и в областта на промените в търговски дружества. Работи, също така, в сферата на интелектуалната собственост и правните проблеми в интернет.

Отваряне на фризьорски салон

Как да отворя фризьорски салон?

За отваряне на фризьорски салон, трябва да бъдат изпълнени изискванията на закона за помещенията и персонала, който ще се наеме.

Салоните за красота могат да предлагат както само фризьорски и бръснарски услуги, така и козметични такива.

Изисквания към помещенията

За да отговаря на законовите изисквания, помещението трябва да бъде регистрирано с обществено предназначение. Регистрацията се извършва пред компетентната регионална здравна инспекция (РЗИ) по мястото на имота.

Освен това в самото помещение трябва да се спазват изискванията за отстоянията между отделните работни места в зависимост от броя на наетите работници. Например, разстоянието между отделните столове в салона трябва да бъде поне 1 м, а между стола и стената – 0.8 м. При повече от три работни места е необходима стая за почивка, която да бъде минимум  5 кв.м.

Изисквания към персонала

За да се извършва фризьорска дейност, законът изисква наличие на сертификат или удостоверение за получена професионална квалификация. За да се получи сертификат или удостоверение е необходимо лицето да е издържало изпит, проведен от лицензиран обучителен център.

Колко време отнема отварянето на фризьорски салон?

Не може да се даде категоричен отговор на въпроса, защото времето зависи много от конкретните обстоятелства. Салонът може да започне своята работа още преди да е вписан в регистъра на обектите с обществено предназначение. Срокът за вписване в регистъра е 6 седмици.

Колко струва да си отворя фризьорски салон?

В хода на процедурата по регистрация на обект с обществено предназначение няма такси. Възможно е в хода на процедурата да възникват други разходи в зависимост от обстоятелствата.

Свържи се с нас, за да получиш цена за цялостно съдействие за откриване на фризьорски салон и подготовка на всички необходими документи.

Ние можем да бъде полезни при отваряне на фризьорски салон

Направи запитване за оферта с цена и срокНад 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачевreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа