Договор за счетоводно обслужване между фирма и счетоводител

Договор за счетоводно обслужване
Цена: 3.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 5 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Всяка фирма, съгласно закона, е длъжна да води счетоводство. Това не е просто процес по издаване и съхранение на приходни и разходни документи, ами всъщност съдържа още доста елементи като текущи сметки, начисляване на данъци и осигуровки, внасянето им в бюджета и други. Затова най-добре е да не опитвате да водите счетоводството си сами, ами да сключите договор за счетоводно обслужване със специалист.

Използвай Договор за счетоводно обслужване, ако:

  • Предлагаш счетоводно услуги и желаеш да формализираш отношенията със своите клиенти.
  • Искаш да наемеш счетоводител за своята фирма без да назначаваш същия на трудов договор.

Важно!

  • Договорът за счетоводни услуги обикновено се сключва за дълъг период от време, например за една финансова година. Няма проблем обаче да се сключи и като безсрочен, в който случай всяка от страните може да го прекрати с писмено предизвестие.

Какво задължително се включва в Договор за счетоводни услуги

  • Основното, което страните уговарят са услугите, които счетоводителят или счетоводната кантора ще предоставя, а също така и месечно възнаграждение, което ще се дължи.
  • Страни по договора могат да бъдат както хора, така и фирми, като това не се отразява по никакъв начин на неговото съдържание. Най-често възложител по договора ще бъде фирма, а изпълнител – счетоводител или счетоводна кантора.
  • Правата и задълженията на страните са свързани с извършването на договорените услуги и осигуряването на съдействие от страна на възложителя.
  • Срокът за изпълнение на договора се уговаря свободно от страните, като законът не поставя никакви изисквания за неговата минимална или максимална продължителност.

Допълнителни уговорки в Договор за счетоводно обслужване

Важна уговорка в договора е, дали в цената се включва и годишното счетоводно приключване на възложителя. Това означава оформянето на годишен финансов отчет, пресмятането на финансов резултат (печалба, загуба), изчисляването на дължими данъчни плащания и други. Много често счетоводителите предпочитат да сключват отделни споразумения за тази услуга.

Още нещо?

Правната сигурност във връзка със счетоводните дейности се подсигурява и от:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

80% намаление в подкрепа на българския бизнес виж офертите

Над 17 000 доволни клиенти

review rating 5  Силно препоръчвам сайта, ако имате нужда от консултация или вид документ. На мен ми свърши идеална работа.

thumb Васил Гачев

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа