Заповед на работодателя за отмяна на уволнение

Отмяна на наложено дисциплинарно наказание - уволнение от работодателя по реда на чл. 344, ал. 2 от КТ.
Цена: 3.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 3 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Налагането на дисциплинарно наказание – уволнение е един от способите за прекратяване на трудово правоотношение. Когато обаче работодателят все пак прецени, че то е неправилно и наложено несправедливо, той може по своя инициатива да го отмени.

Използвай Заповед за отмяна на дисциплинарно наказание - уволнение, ако:

  • си наложил дисциплинарно наказание – уволнение на свой работник или служител и
  • искаш да го отмениш по своя инициатива.

Важно!

  • Заповедта, с която е наложено дисциплинарното наказание – уволнение не трябва да е оспорена от служителя по съдебен ред. В противен случай работодателят губи правото си да отмени уволнението.
  • Ако наложеното наказание е влязло в сила и работникът реално е останал без работа преди то да бъде отменено, работодателят дължи обезщетение по чл. 225 от Кодекса на труда за периода на оставане без работа, но не повече от 6 месеца.

Допълнителна важна информация

Кодексът на труда не уточнява изрично по какъв начин следва да се отмени едно вече наложено дисциплинарно наказание – уволнение. Една нова нарочна заповед е удачен вариант, чрез който да бъде отменена първоначалната заповед за уволнение и така уволненият да бъде възстановен на работа. Като всяка друга заповед, и настоящата трябва да бъде връчена на служителя.

Още нещо?

Ако пък следващия път ти се наложи да уволниш някого, то не пропускай Заповед за налагане на дисциплинарно наказание – уволнение. Няма спор, че уволнението трябва да е законно и бизнесът ти да е правно подсигурен.

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Нова книга: Правна сигурност за стартиращия бизнес. Научи повече

Над 15 000 доволни клиенти

4.9/5 review rating 5 от 678 в Google | 4.9/5 review rating 5 от 438 във Facebook | Виж всички

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчевreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа