Лицензи & Разрешителни Отваряне на чейндж бюро (обменно бюро)

Адв. Никола Пенчев

Адвокат с опит в областта на корпоративното право, включително и в областта на промените в търговски дружества. Работи, също така, в сферата на интелектуалната собственост и правните проблеми в интернет.

Отваряне на чейндж бюро (обменно бюро)

Как да си отворя чейндж бюро?

За да упражняваме дейност по обмяна на валута трябва да регистрираме чейндж бюро (обменно бюро). Сделките с валута са регламентирани в закона и затова е необходимо да се премине през процедура за регистрация в централния офис на НАП.

Какви са изискванията за регистриране на обменно бюро?

На първо място, задължително трябва да имаме регистрирано дружество. Всяко дружество посочва основната си дейност в търговския регистър. Предметът на дейност на дружеството трябва изрично до посочва сделките с валута. Ако вече има регистрирано дружество е достатъчно да направим промяна в предмета му на дейност в търговския регистър. Как да промените предмет на дейност на дружеството си, можете да видите тук.

От гледна точка на помещенията трябва да се изпълнят всички необходими норми за сигурност, които са уредени в отделна Наредба. Най-важното е да изпълним изискванията за сигурност, тъй като ще работим със значително количество оборотни пари и трябва да осигурим подходящата им защита.

Колко време отнема отварянето на чейндж бюро?

Регистрацията на чейндж бюро в НАП отнема 14 дни. Ако по някаква причина се налага корекция на документите, срокът може да се удължи.

Ако тепърва трябва да се регистрира фирма в търговски регистър, срокът за регистрацията е около седмица. По закон срокът е 3-дневен, но в момента за съжаление отнема между 7 и 14 дни.

Колко струва отварянето на обменно бюро?

За първоначалната регистрация на чейндж бюро (обменно бюро) таксата е 1000 лв. За вписване на пункт за обмяна на валута цената е 200 лв. Ако се правят промени във вече направено вписване, цената е 50 лв.

Свържи се с нас, за да научи повече за цените и хонорара ни.

Ние можем да бъде полезни при отваряне на чейндж бюро (обменно бюро)

Направи запитване за оферта с цена и срокНад 17 000 доволни клиентиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

review rating 5  Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Благодаря Ви! Успех!

thumb Ани Станимирова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа