Молба за започване на работа (Молба за назначаване)

молба за започване на работа
Цена: 2.99 лв. (безплатно с - виж как)
Време за попълване и сваляне: 3 мин.

Изготвени и поддържани актуални от адвокати

4 години над 20 хил. българи ползват документите ни

Строго пазим и съхраняваме лични данни, въвели сме GDPR

Честа практика при сключването на трудов договор е служителят да подпише молба за започване на работа. Понякога този документ се нарича и молба за встъпване в длъжност, молба за назначаване или пък молба за постъпване на работа. Тя не е задължителен документ, каквито са например трудовият договор и длъжностната характеристика. Въпреки това понякога е възможно при проверка инспектор от Инспекция по труда да изисква такава. Добре е за всеки случай работодателят да пази писмено заявление за започване на работа по досието на работника, ако не за друго, то за да избегне проблеми при проверка и бъдещи главоболия.

Използвай Молба за започване на работа, ако:

  • Си работодател и искаш да поддържаш пълно досие на своите служители;
  • Предстои да започнеш работа и работодателят изисква от теб такава молба.

Важно

  • Законът не урежда задължително съдържание на молбата, затова същата може да бъде написана в свободен текст.
  • Възможно е молбата да бъде изготвена в два екземпляра и един да бъде подписан и от работодателя, за да остане за служителя.

Допълнителна важна информация

Липсата на молба за започване на работа няма да направи сключения трудов договор недействителен. Тя също така и не обвързва работодателя със задължение да бъде сключен договор. Добре е в документа да бъде посочена датата, от която служителят би желал да започне работа. Молбата се пази в досието на служителя заедно с други документи, относими към трудовия договор.

Не е задължително получаването на молбата да се удостоверява с обратна разписка или по друг начин. Ако страните сметната за необходимо, работодателят може да заяви в писмен вид, че е получил молбата като положи подписа си върху копие от същата. Това копие остава за служителя.

Още нещо?

Ако ти предстои да наемеш служители или пък да започнеш работа, то може би биха ти били интересни следните документи:

Ползвай този документ безплатно и многократно - с абонамент. Абонаментът струва 119 лв. / година и включва достъп до цялата ни база от над 130 сигурни правни документa; включени безплатни услуги + отстъпки до 50% и бързо правно обслужване.
Добави Premium
или научи повече

Над 17 000 доволни клиентиreview rating 5  Прекрасно обслужване. Спестяват часове, дни и стотици левове за адвокатски услуги. Ползвам ги постоянно.

thumb Мирослав Запорожанов

review rating 5  Изключително бързо и лесно изготвих договор за паричен наем, следвайки стъпките в сайта. Много благодаря за съдействието!

thumb Мартин Калчев

review rating 5  Няколко услуги имам извършени през Адвоката Ми и съм изклюително доволна от обслужване - бързо, лесно и коректно!

thumb Маргарита Ангелова

4.9/5 review rating 5 от 755 в Google | 4.7/5 review rating 5 от 370 във Facebook | Виж всички

Advokatami.bg е отразен в медиите
Bulgaria ON AIR Вестник 24 часа